Archief 2013

 

Ook dit jaar heeft Stichting Taourirt veel geld ontvangen via supermarkten in Woerden en Bodegraven.

In 2013 hebben weer veel klanten van C1000 Molenvliet Woerden en C1000 Langerak Bodegraven hun emballagebonnen t.w.v. € 1.355,– gedoneerd.  Hiervan zijn veel maanden huur betaald zodat de dove kinderen naar school kunnen gedurende de bouw van hun dovenschool.  Hartelijk dank daarvoor!

Sadaka in naam van Bouzian Hachim Allah-irahmu

De gift van € 250,– wordt besteed aan het welzijn van de weeskinderen in Taourirt.   Hartelijk dank daarvoor!

Voorlopige uitslag van onderzoek naar doofheid is bekend.

Er zijn ongeveer 150 kinderen doof of slechthorend in Taourirt en omgeving. In een nabijgelegen dorp zijn 500 kinderen en volwassenen doof of slechthorend. Daar zijn onderzoeken gedaan naar de oorzaak en de voorlopige conclusie is dat het samenhangt met het feit dat de ouders familie van elkaar zijn. Op hoog niveau worden mogelijkheden tot voorlichting besproken.

 

Zahra (links) koopt in Marokko kleding voor veel arme mensen en kinderen.

10 ziekenhuisbedden verscheept naar Taourirt.

Stichting Taourirt heeft in augustus 2013 gezorgd dat 10 ziekenhuisbedden vanuit Tiel naar Taourirt zijn verzonden met een container van “Wereldse zaken” in Rotterdam. Tevens is aan 120 arme mensen een maaltijd aangeboden.

Er zijn 10 bedden vanuit de container naar het ziekenhuis gebracht.
Zahra en Anneke bij één van de bedden
Oa. de bedden zijn zichtbaar aan vervanging toe in het plaatselijke ziekenhuis.

Bezoek aan Marokko.

In mei 2013 bezochten Zahra en Ria van Stichting Taourirt  weer de stad Taourirt. Zij hebben oa de school bezocht waar 50 kinderen inmiddels les krijgen dankzij de financiële bijdrage van de stichting. De school is geheel ingericht met gebruikt schoolmeubilair e.d. dat in nov. 2012 door middel van een container vanuit Bodegraven is verscheept.  De dove en slechthorende kinderen kunnen al goed communiceren dmv gebarentaal. Fantastisch om te zien dat de kinderen nu in staat zijn om te communiceren en het onderwijs beter te kunnen volgen.  Er zijn met de partnerorganisatie Ghad Afdal  afspraken gemaakt o.a. over de besteding van het geld van de Sinterklaascentrale.  Ghad Afdal heeft een feestelijke middag met plaatselijke live-muziek georganiseerd. Daar zijn de ‘sinterklaascadeaus’ voor zowel de kinderen als de Dovenschool uitgedeeld. Bij deze gelegenheid zijn  30 gebruikte gehoorapparaten uit Nederland  uitgereikt aan de kinderen, waarbij de aanmeting al eerder had plaatsgevonden.

Nogmaals veel dank aan de Sinterklaascentrale in Bodegraven en aan de gevers van hun gebruikte gehoorapparaat!

Leden van Ghad Afdal en Stichting Taourirt bij de ingang van de tijdelijke dovenschool in Taourirt.
Dit is één van de lokalen waarin tijdelijk les gegeven wordt vooralsnog vooral in gebarentaal door vrijwilligers die daar speciaal een opleiding voor kregen.

 

Stichting Taourirt heeft 30 gebruikte gehoorapparaten uit Nederland aan dove jong- volwassenen uitgereikt. Deze apparaten zijn door specialisten aldaar aangemeten bij de dankbare gebruikers.
20 januari 2013 is begonnen aan de bouw van de Dovenschool in Taourirt. Het ijzervlechtwerk voor de fundering is in volle gang.
In de stad Taourirt is heel veel armoede waar geldt: geen werk, geen geld en dus geen eten. De mevrouw links is oud en ziek. Ze slaapt op een matje op de grond en woont in een gedeeltelijk open huis zonder verwarming waar het in de winter dus bizar koud is. Zij is otaal afhankelijk van wat zij krijgt van mensen die zich om haar bekommeren.
Een arme wijk zonder rioolvoorziening is realiteit.
De geschonken cadeaus van de Sinterklaascentrale:
–Voor ieder een rugtas gevuld met schrift, etui, kleurpotloden, pen, potlood, gum, verf, kwast en liniaal.
–2 computers,
–printer.
–kopieerapparaat,
–schriften, papier e.d.
–2 whiteboards met viltstiften,
–de overschrijving naar een Marokkaans kenteken en de belasting voor een jaar van een bus zodat de kinderen van veraf gehaald en gebracht kunnen worden. (De verzekering wordt door iemand in Marokko betaald).
–Een resterend bedrag voor onvoorziene uitgaven waarvoor zij tzt eerst met Stichting Taourirt zullen overleggen.

 

Plaatselijke muziek tijdens de feestelijke bijeenkomst waarbij spullen zijn uitgedeeld.
De gelukkige kinderen met  de sinterklaascadeaus.
Een aantal blije jongeren met hun gekregen gehoorapparaten.
Deze bus kan dankzij een bijdrage van de Sinterklaascentrale in Bodegraven een jaar lang kinderen van en naar school brengen. Sommigen moesten uren lopen vaak ook samen met moeders en jongere broertjes/ zusjes.

 

20 januari 2013 is begonnen aan de bouw van de dovenschool in Taourirt!!

Er is begonnen aan de bouw van de dovenschool in Taourirt. En daar is iedereen heel blij mee. Zoals op bijgaande foto van het Bouwbord te zien is wordt verwacht dat het over 9 maanden gerealiseerd is. Waarschijnlijk komt Koning Mohammed VI de school t.z.t. zelf openen. Uiteraard houden we u op de hoogte.

20 januari 2013 werd de grond geegaliseerd en een bouwbord geplaatst.

Onderzoek naar oorzaak van doofheid

In januari 2013 wordt door één van de specialisten die met de Medische Karavaan in november 2012 in Taourirt was, onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van doofheid in het Rifgebied in Marokko. Zij laat in Nederland speeksel van 10 dove kinderen onderzoeken.

2013 begint goed voor Stichting Taourirt!

Het door de Bodegraafse kunstschilderes Rolien Laaning, beschikbaar gestelde schilderij aan Stichting Taourirt is verkocht voor € 225,–. De Stichting heeft dit mooie bedrag op 2 januari van Rolien in ontvangst genomen. Zie ook www.rolienlaaning.nl . Het maakt de Stichting mogelijk nog meer te doen voor de armsten en dove kinderen in Taourirt. Rolien hartelijk dank!