Archief 2012

 

10 medewerkers van partnerorganisatie Ghad Afdal kregen cursus van collega’s van de dovenschool in Casablanca.

Sinds oktober 2012 huurt Stichting Taourirt, in afwachting van de oplevering van de school, 3 lokalen waar 50 dove kinderen naar school kunnen. De Staat betaalt de leerkrachten. En zoals afgesproken in februari 2012 met afgevaardigden van de dovenscholen die eerder zijn opgericht in Marokko met behulp van o.a. Nederlands ontwikkelingsgeld, hebben  leerkrachten van partnerorganisatie Ghad Afdal nu een specifieke doventraining van 15 dagen gekregen van collega’s in Casablanca.

 

Stichting Taourirt heeft al meer dan € 1.000,– gekregen via Supermarkten.

Veel klanten van C1000 Molenvliet Woerden, C1000 Langerak Bodegraven, C1000 Reeuwijk en Plusmarkt Gouda hebben hun emballagebonnen gegeven aan Stichting Taourirt.  Hiervan kan de Stichting vele maanden huur betalen zodat de dove kinderen alvast naar school kunnen gedurende de bouw van hun dovenschool.  Hartelijk dank daarvoor!

 

Stichting Taourirt is genomineerd!

In de catagorie Vrijwilligersorganisaties in Gemeente Bodegraven – Reeuwijk is Stichting Taourirt genomineerd voor de VRIJWILLIGERSPRIJS 2012.  De Stichting bestaat precies 1 jaar!  Een teken van erkenning waar de Stichting trots op is.

 

Sinterklaascentrale Bodegraven schenkt opbrengst aan Stichting Taourirt!

Het fantastische bedrag van € 2500,– was de opbrengst van de aktiviteiten van de Sinterklaascentrale in december 2012.  Stichting Taourirt heeft het in ontvangst genomen, om te kunnen besteden aan benodigdheden voor de Dovenschool en aan goed bruikbare sinterklaascadeaus voor de dove en slechthorende kinderen. In mei 2013 gaan leden van de Stichting naar Marokko om in te kopen en aldaar de spullen aan te bieden.

DANKJE Sinterklaasje!

 

De container is 12 november 2012 goed aangekomen in Taourirt.

Een deel van het verzonden schoolmeubilair hebben medewerkers van Stichting Taourirt met behulp van leden van partnerorganisatie Ghad Afdal naar een reguliere basisschool in de bergen gebracht waar de kinderen geen stoelen en tafels hadden. Er worden tijdelijk lokalen gehuurd en zijn inmiddels ingericht met de rest van het verzonden meubilair voor de dove kinderen in Taourirt zodat zij daar tijdens de bouw van de Dovenschool alvast les kunnen krijgen.

De wasmachine, bedzeilen en incontinentie-materiaal zijn door medewerkers van Stichting Taourirt overhandigd aan het Huis voor Ouderen in Taourirt. En heel veel andere verzonden hulpgoederen en kleding zijn met zorg uitgezocht en verdeeld aan arme mensen en gezinnen.

De container wordt uitgeladen en goederen worden uitgedeeld in Taourirt

De kinderen zijn blij met het meubilair

 

spullen uit Nederland in een tijdelijk lokaal in Taourirt

De overhandiging van de spullen voor het Huis voor ouderen in Taourirt

Stichting Al Amal organiseert een Medische Karavaan in samenwerking met Stichting Taourirt.

Donderdag 1 november vertrokken Mohamed Achaboun van Stg Al Amal en Zahra van Stichting Taourirt met 5 specialisten, 1 ergotherapeut en 4 verpleegkundigen naar 3 plaatsen in Marokko waaronder Taourirt. Zij worden zeer hartelijk ontvangen door de plaatselijke bevolking. Het is fantastisch wat Franz Ugahary, Mevr. Rijnten, Andrzej Zlotkowski, Dhr.Bergman, Jobje Haaijman, Linda van der Aa, Michael Heevel, Agnes Verploegen, Nesrine, Layla (mede-organisator) en Karima betekent hebben voor de arme hulpbehoevende mensen in Marokko in de vorm van o.a. allerlei gratis behandelingen.

Medische Karavaan actief in Taourirt

 

O.a. een dansgroep heeft dankbaarheid geuit voor alle hulp van de Medische Karavaan in Taourirt

Succesvolle actie van Stichting Taourirt met overweldigende medewerking van veel Bodegravers!


31-10-2012


bron: Van de redactie

 

Bodegraven – Dinsdag 30 oktober heeft Stichting Taourirt een helemaal vol ingeruimde container van 40 kubieke meter met hulpgoederen verzonden van Bodegraven via Rotterdam over zee naar Casablanca richting Taourirt. Over enkele weken gaan de leden alle spullen daar zelf uitdelen. Al maanden hebben zij goederen verzameld voor de armen en gehandicapten in Het Rifgebied in Marokko. Veel gebruikte krukken, rollators, brillen, gehoorapparaten, computers, buggy’s, campingbedjes, bedzeilen, dekens, een wasmachine, heel veel kleding, schoenen, speelgoed enz. maken met elkaar dit fantastische resultaat. Voor de dovenschool in oprichting is sportkleding en heel veel gebruikt schoolmeubilair meegegaan van Basisschool De Willibrord/ Miland en De Bron van de gemeente Bodegraven – Reeuwijk. Tevens enkele honderden rekenboeken Van Basisschool de Cirkel uit Gouda.

Veel Bodegravers en mensen uit de omgeving hebben afgelopen zaterdag goederen gebracht bij de oude Welkoop aan de Doortocht die de stichting als opslagplaats heeft mogen gebruiken.

Stichting Taourirt bedankt iedereen hartelijk met name: Welkoop, Van Dam Brillen, Supermove verhuisbedrijf, Speksnijder transport, Moskee El-Fetah, Merjane Leiden, De Willibrord/ Miland, De Bron, De Cirkel in Gouda en Stg. Al Amal in Den Haag

U wordt op de hoogte gehouden!

Stichting Taourirt kreeg oa hulp van Stichting Al Amal uit Den Haag bij het inladen van de container op 28 oktober 2012

 

Grote inzameling voor Stichting Taourirt


11-09-2012


bron: Van de redactie

 

Bodegraven-Reeuwijk – Stichting Taourirt is een jonge stichting, opgericht en gevestigd in de gemeente Bodegraven – Reeuwijk om doven en slechthorenden en de allerarmsten in Taourirt, stad in het arme Rifgebied in Marokko, een menswaardig bestaan te helpen opbouwen. Gehandicapten hebben, zoals in veel ontwikkelingslanden, amper kansen op scholing en werk. Wij hebben met eigen ogen kunnen zien in wat voor erbarmelijke omstandigheden arme mensen, kinderen, bejaarden en doven moeten leven.
De Stichting wil meehelpen aan het opstarten van een dovenschool in Taourirt. Daarom ook langs deze weg een oproep om de stichting te steunen. Wij zijn op zoek naar in goede staat zijnde gedragen kleding, ook sportkleding, naaimachines en bijbehoren, lappen stof, wol, gehoorapparaten, rollators, rolstoelen, brillen enz. Zaterdag 27 oktober staat er bij de “oude” Welkoop, tegenover de Molen een grote zee-container. Daar kunnen de spullen gebracht worden tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Heel graag in andere dan zwarte vuilniszakken, omdat daar bij de douane niet door heen gescand kan worden.
Van de basisscholen in onze gemeente De Willibrord en De Bron, hebben wij inmiddels gebruikt schoolmeubilair gekregen en van basisschool De Cirkel in Gouda rekenboeken. Transportbedrijf Speksnijder heeft geholpen met een bijdrage aan de transportkosten. De Sinterklaascentrale schenkt dit jaar de opbrengst aan onze Stichting. Op de Najaarsmarkt heeft u ook de mogelijkheid om te helpen door mee te doen aan een grappige kras-actie. Leden van de Stichting zijn a.s. vrijdagavond te vinden vlakbij de Wereldwinkel in de Kerkstraat.
Stichting Taourirt zoekt sponsors en donateurs voor mogelijkheden tot o.a. aanschaf van benodigd apparatuur, spellen en computers voor de dovenschool, een wasmachine voor het bejaardenhuis (vrijwilligers wassen daar nog handmatig, er zijn (nog) geen zeilen voor de bedden en incontinentie-materiaal al helemaal niet). Elke geldelijke bijdrage is van harte welkom. Het rekening nummer is 1267 73912 t.n.v. Stichting Taourirt. (door de belastingdienst is de stichting als ANBI verklaard, dus uw gift is aftrekbaar).
Voor meer informatie: www.meertoekomstvoortaourirt.nl.
Email: info@meertoekomstvoortaourirt.nl

 

Zaterdag 27 oktober 2012 staat er bij het oude winkelpand van Welkoop aan de doortocht in Bodegraven (tegenover de Molen, Overtocht 43) een grote zee-container. Daar worden dan schoolmeubilair, kleding, naaimachines, rollators, speelgoed, incontinentie-materiaal, brillen, gehoorapparaten enz. enz. zorgvuldig in de container gedaan om vervolgens te verschepen naar Marokko. Er kan nog meer bij! Dus heeft u spullen die u aan Stichting Taourirt wilt geven dan bent u zaterdag 27 oktober van harte welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur Graag tot dan!

 

Asha Zahra en Ria van Stichting Taourirt
en Mohamed en Said van Stichting Al Amal

 

De Sinterklaascentrale in Bodegraven heeft toegezegd dat zij zich dit jaar met veel vrijwilligers gaan inzetten voor een mooi bedrag voor Stichting Taourirt. Zo kan de Stichting nog meer doen voor de dove en slechthorende kinderen in Marokko!