Archief 2022

Hartelijk dank JUMBO LANGERAK in BODEGRAVEN!

Ook in 2022 mocht Stichting Taourirt weer meedoen aan emballage-acties bij Jumbo Langerak in Bodegraven. Totaal € 302,65.  VEEL DANK!

Afbeeldingsresultaten voor jumbo langerak bodegraven afbeeldingen

Hartelijk dank voor gedoneerde hoortoestellen!

Stichting Taourirt bedankt iedereen die gebruikte hoortoestellen heeft gedoneerd. Ze worden bijna allemaal gedragen door arme dove mensen en kinderen in Taourirt en omgeving. VEEL DANK!

 

Wat is de Dovenschool in Taourirt mooi en doeltreffend!

In oktober 2022 bezoeken Zahra en Ria van Stichting Taourirt samen met Peter, Simone en Tahar Taourirt de Dovenschool.  Het draait goed. Inmiddels worden de docenten betaald en maken 81 leerlingen gebruik van de school. Inbegrepen is een aantal gehandicapten die met veel benodigde begeleiding dankbaar gebruik maakt van de onderste verdieping.

Peter en Tahar, werkzaam bij Koninklijke Aurisgroep Nederland, zijn vrijwillig  gekomen om de docenten 2 ochtenden bijscholing te geven.

Ook is het Huis van ouderen bezocht.  De ouderen en de weeskinderen  kregen een maaltijd en nieuwe kleding.

Feestelijk uitreiking boek (biografie) van Zahra Elatouani.  

Mohamed Achaoui, journalist/ schrijver, heeft een biografie geschreven over Zahra Elatouani van Stichting Taourirt. Zahra heeft al bijna 50 jaar veel voor arme en hulpbehoevende mensen en kinderen betekend. De uitgave van dit boek wilde Zahra feestelijk vieren en nodigde daarvoor 80 mensen uit voor een feestelijke avond met muziek en lekker eten.

De mensen die meegewerkt hebben vanuit Nederland aan de totstandkoming van de Dovenschool ontvingen een portret,  geschilderd door Taoufik Merzouki, kunstschilder. Veel dove dames bakten voor de feesten allerlei lekkere koekjes en taart. Alle leerlingen van de school ontvingen een klein cadeautje.

Stichting Taourirt is dankbaar en blij te kunnen zien hoe zoveel doven en gehandicapten nu de nodige aandacht krijgen in de nieuwe Dovenschool, ook al duurde de bouw veel langer dan gehoopt.

20 januari 2012 is begonnen aan de bouw van de Dovenschool in Taourirt. We zagen dat het vlechtwerk voor de fundering in volle gang is.

 

In 2020 is de Dovenschool in Taourirt gerealiseerd.

 

Stichting Taourirt bedankt ook de vele organisatoren van Stichting Ghad Afdal en de vrijwilligers die al veel jaren les gaven aan doven en gehandicapten in een noodgebouw in Taourirt. 

 

Marokkaans volkslied in gebarentaal

                                

kado's geven aan arme ouderen en weeskinderen

bestuursleden en vrijwilligers van Stichting Taourirt ontvingen een geschilderd portret als dank

Mohamed Achaoui, schrijver van de biografie van Zahra Alatouani. er was een feestelijke uitreiking van het boek over alles wat Zahra tot dan toe deed voor veel goede doelen.

                                                                                                                

Peter en Tahar vertellen hoe dovenscholen in Nederland werken en beantwoorden allerlei vragen van de Dovenschool-docenten in Taourirt

aankomst in Nador oktober 2022