wie zijn wij?

Zahra Elâtouani  is al sinds haar jeugd bezig om arme mensen te helpen in Marokko.  Vanaf 1984 woont zij in Nederland met haar gezin. Ook hier blijft  Zahra actief met oa. vrijwilligerswerk  in een buurthuis in Gouda. Ze verzamelt en verzendt gedragen kleding, geeft vrijwillig naailessen  etc.

Toen Zahra na de geboorte van haar jongste kindje door verlammingsverschijnselen in een rolstoel terecht kwam bleef zij zich bekommeren om de armoede in Taourirt, de stad in Noord-Marokko waar zij gewoond heeft. Vanaf 2001 helpt Ria haar met verzamelen van gedragen kleding.

Marokko wordt erkend als ontwikkelingsland door de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.  In november 2011 vraagt de Initiatiefgroep Ghad afdal, die zich inzet voor dove en slechthorende kinderen in Taourirt, aan Zahra om hen vanuit Nederland te ondersteunen.

In december 2011 wordt Stichting Taourirt opgericht door Zahra en Ria. Ghad Afdal wordt partnerorganisatie.           Later komt Asha hen versterken en zal zich met name bezig houden met het werven van fondsen en donateurs.                    In mei 2016 neemt Tahar Mekkaoui de bestuursfunctie van Ria over. Asha stopt als vrijwilliger en Ria blijft bij Stichting Taourirt als vrijwilliger.

In september 2023 vindt een wijziging in het bestuur plaats.

Zahra El Atouani is voorzitter

Ria Kromwijk is secretaris en penningmeester

Tahar Mekkaoui is bestuurslid

Stichting Taourirt heeft partnerorganisatie Ghad afdal in Marokko gestimuleerd om contact op te nemen met twee bestaande dovenscholen in Marokko. Deze dovenscholen zijn opgestart in samenwerking met “Koninklijke Auris Groep” en “Stichting Marokkofonds” in Amsterdam en zijn financieel ondersteund door Nederland met de bedoeling het project af te sluiten met het organiseren van netwerken in Noord- Midden- en Zuid Marokko.

De eerste bijeenkomst van het netwerk in Noord-Marokko is op 3 februari 2012 in Oujda.

Zahra en Ria namens Stichting Taourirt uit Nederland, Marjolein namens Stichting Marokkofonds te Amsterdam,Tahar en Peter namens Koninklijke Auris Groep uit Nederland en de initiatiefgroepen uit Noord-Marokko, waaronder partnerorganisatie Ghad afdal uit Taourirt, zijn daarbij aanwezig.

Er worden afspraken gemaakt over o.a. samenwerking en kennisoverdracht tussen de organisaties van twee inmiddels bestaande dovenscholen in Casablanca en in Tanger, en die van de nog op te richten dovenscholen in Marokko.

Een netwerk is ontstaan.

Bijeenkomst  in Oujda op 2 februari 2012 met o.a. leden van  Ghad Afdal, Kon.Aurisgroep en Stichting Taourirt

 

Alle deelnemers aan de bijeenkomst in Oujda op 2 februari 2012